Денес, градоначалникот Далибор Ангелов одржа средба со крводарителите од Општина Чешиново-Облешево , по повод 17 март – Ден на формирањето на Црвениот крст на Р.Македонија и Ден на крводарителството.Целта на оваа средба беше заеднички да се изрази благодарност и да биде нагласена улогата која крводарителите ја имаат во спасувањето на човечки животи преку донирање на својата крв и нивната поширока улога во општеството како позитивни примери за хуманост, солидарност и волонтерство.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *