Презентација за економската вредност на колониите на бели штркови

Во рамки на Програмата за зачувување на природата во Македонија на третата и четвртата обуката „За Зачувување на биолошката разновидност во плановите и услугите на општините “ и „Одржливо користење и управување на природните ресурси“ , која се одржа на 21ви и 22ри овој месец, Општина Чешиново-Облешево беше посочена како пример меѓу општините кои се грижат за зачувување на природата . На презентацијата која ја спроведе МЕД за „Потенцијална економска вредност на колониите на бели штркови во Селото на штрковите Чешиново-Облешево“ беше презентирано што се е сработено досега во општина Чешиново-Облешево како и потенцијалот на општината за развој на еко-туризмот.

13062169_541280279409245_1144218145369509881_n13040863_541280339409239_3677354951191361481_o 13076762_541280292742577_7846434502955293639_n 13077040_541280296075910_7962031490832821661_n 13077047_541280326075907_7281072917339681768_n

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *