Заврши проектот „Добра земјоделска пракса-богат биодиверзитет“

13754623_573230712880868_241938930020942774_n

Во општина Чешиново-Облешево во текот на изминатата недела се реализираа и последните активности од проектот „ Добра земјоделска пракса – богат биодиверзитет “. Проектот го спроведуваше Здружението на жени...

Изградба на потпорен ѕид во с.Соколарци

13754142_572815242922415_3730075443454044895_n

Во општина Чешиново-Облешево во тек се градежни активности за Изградба на потпорен ѕид покрај локалниот пат (во нас. место Соколарци, кај селскиот дол ) . Оштетувањата на овој ѕид...

Соопштение за извештајот за стратегиска оцена на влијанието на животната средина за ЛУПД за пречистителна станица во с.Кучичино

Lupd precistitelna naslovna

Врз основа на чл.69 од Законот за животна средина (Сл. Весник на РМ бр. 53/05, 81/05, 24/07, 159/08, 83/09, 48/10, 124/10, 51/11, 123/12, 93/13, 187/13, 42/14, 44/15, 129/15, 192/15,...

Службен гласник бр.6/2016

Sluzben glasnik

Поставен камен темелник на камбанерија на црквата „Св.Наум“ во с.Чифлик

viber image

По повод верскиот празник Св.Наум извршено беше поставување на камен темелник на камбанерија на истоимената црква во населеното место Чифлик. На церемонијата присуствуваше и градоначалникот на Општина Чешиново-Облешево, Костадин...

Отворени 44-тите Илинденски спортски игри

13606934_1137140949660403_2674764891992000364_n

  На ден 02.07.2016 година (сабота) отворени беа 44-тите Илинденски спортски игри – ИСИ Чешиново 2016. Игрите за отворени ги прогласи градоначалникот на Општина Чешиново-Облешево, Костадин Личков. Тој ја...

Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП (Водоснабдување на с.Облешево)

cesinovo_oblesevo

Република Македонија Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП MSIP-NCB-061-16 1. Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во изданието на...

Соопштение за организирање на ЈП и ЈА по ЛУПД за мала пречистителна станица за отпадни води во с.Кучичино

Lupd precistitelna naslovna

Врз основа на член 35 став 3 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.Весник на РМ бр.199/14, 44/15, 193/15 и 31/16), Градоначалникот на Општина Чешиново-Облешево го издава следното:...

Извлечени групите за ИСИ 2016

11811416_1147325981964097_8337397670106465891_n

На ден 25.06.2016 (сабота), во општинската зграда во Чешиново, извлечени беа групите за овогодинешните Илинденски спортски игри – ИСИ Чешиново 2016. Пријавени беа вкупно 16 екипи кои се распоредени...

Бесплатен летен одмор за најдобрите ученици

13524477_563245577212715_2114353808968743559_n (1)

За прв пат оваа година со средства издвоени од Буџетот на локалната самоуправа, најдобрите дваесет ученици од ООУ„Климент Охридски“ и ООУ„Страшо Пинџур “ од општина Чешиново-Облешево ќе заминат на...