21 Септември (Мала Богородица) – Ден на Општина Чешиново-Облешево

По повод 21 Септември (Мала Богородица) – денот на општина Чешиново-Облешево се организира богата културно-уметничка програма. Активностите ќе започнат во недела на ден 18.09.2016 год. (10:00 часот) кога е организирана трка на мотори. Стартот на трката е од Облешево додека крајот е во с.Пантелеј. Трасата на трката можете да ја погледнете на сликата подолу:

mapa-za-trka-na-motori1

Другиот дел од програмата е како што следи:

20.09.2016(вторник)

15:30 –

Културно уметничка

( место:Парк-Чешиново)

16:30 – Настап на играорна група

17 :00 – Музички Настап на Александар Тарабунов

 

21.09.2016 (среда)

15:20Прием кај Градоначалникот

15:50 – Свечена Седница

16:30 – Традиционално зажнејување  на ориз ( с.Чифлик)

18:00 – Дефиле (тргнување од „Еуро Контрол“Облешево)

КУЛТУРНО УМЕТНИЧКА ПРОГРАМА   

  (место: Парк – Облешево )

18:15  – Настап на Играорни  групи од „Истибањско Здравоживо“

19:00  Ефто Пупиновски

20:00 – Даниела Темелковска

Plakat4

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *