101 годишниот Дедо Цане најстариот жител од општината

Најстариот жител во општина Чешиново-Облешево е Дедо Цане од село Бурилчево . 
Дедо Цане во сабота на 08 фебруари наполни 101 година , по тој повод го посети градоначалникот Горанчо Крстев кој со подароци и искрени желби му го честиташе роденденот и му посака да го служи добро здравје и да поживее уште долго. 
Задоволство беше да слушнеме како Дедо Цане раскажува за неговиот животен пат кој несебично сподели многи совети и искуства и им посака на сите да доживеат како неговата старост.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *