Уредување на паркот во Чешиново

Општина Чешиново-Облешево во соработка со ООУ„Страшо Пинџур„ и МЗ Чешиново како и ЈПКД Облешево, денес спроведоа акција за уредување на паркот во с.Чешиново. Покрај вообичаените активности како косење и одржување на паркот учениците од „Стршо Пинџур„ денес посадија цвеќиња во самиот парк. Целта на оваа активност е подигање на свеста кај нај младите за зачувување на парковите а со самото тоа и уредување на истите.
13315290_556916557845617_7798158935436086911_n

13315518_556916744512265_3029467758515318772_n

13321973_556916901178916_7830280485082392793_n

13325683_556916784512261_1763601514660707156_n

13343010_556916554512284_1382468859353298995_n

13343093_556916851178921_2573634111943169501_n

13343119_556916767845596_759807061135209469_n

13346890_556916641178942_2630949466055244454_n

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *