Трибина на тема „Превенција од кражби кај пензионерите“

Денес во општина Чешиново –Облешево во соработка со СВР Кочани се одржа трибина на тема „Превенција од кражби “. На трибината која првенствено беше наменета за повозрасните лица, бидејќи според податоците на МВР, најчеста жртва на кражбите извршени на дрзок начин се токму тие, присуствуваа голем број пензионери од Општина Чешиново Облешево. Претставниците на СВР Кочани презентирајќи многу примери на присутните им укажаа за можните опасности од ваков вид на кражби и како самите да си помогнат да не дојдат во ситуација да бидат жртви на криминалците. Тоа е всушност и главна цел на овој проект, кој преку зголемена информираност, подигнување на свеста кај граѓаните и преземање на мерки за самозаштита, има за цел да се намали бројот на тешки кражби извршени на дрзок начин врз постарите лица.

13912507_584360948434511_8254783962927627372_n 13925397_584361058434500_3776593318201643740_n 13932691_584361068434499_7868834056280575983_n 13939504_584361201767819_4082109906522848504_n 13939574_584361155101157_368170752098583695_n (1) 13939574_584361155101157_368170752098583695_n 13962584_584361075101165_5222951407280532193_n 14064051_584360955101177_3926944984012250194_n

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *