Потпишан протокол за Соработка со романската општина Boldeşti-Scăeni

Викендов претставници од нашата општина присуствуваа на свеченоста по повод празникот на општина Болдешти –Скаени ,околија Прахова ,Република Романија.
На свеченоста која се одржа во Домот на Културата во Општина Болдешти –Скаени официјално беше потпишан Протоколот за Соработка помеѓу Општина Болдешти –Скаени и Општина Чешиново-Облешево.
Оваа соработката со Романската општина Болдешти –Скаени за нас значи многу. Со потпишувањето на овој протокол двете општини се договоривме дека ќе разменуваме позитивни искуства ќе соработуваме на економски, културен и спортски план ,а исто така се надеваме дека ќе воспоставиме и соработка во делот на подготовка на проекти финансирани од Европската унија.
Со потпишувањето на овој протокол двете општини исто така се обврзуваме со заеднички договор секоја година да изготвуваме програма за конкретни активности кои ќе ги имплементираме заеднички.

13432151_563250443878895_1006910662288278102_n 13450253_563249967212276_2337041224274962926_n 13450922_563249963878943_7642188663503547415_n 13450932_563250047212268_4089317821831331962_n 13494846_563249977212275_4199052508353664247_n 13495041_563250083878931_1816814052465506213_n

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *