Попис во странство

Процесот на самопопишување се спроведува преку веб-апликација која е многу едноставна и кориснички ориентирана, лесно достапна,  што значи дека секој државјанин на Република Северна Македонија во странство ќе може лесно да ја пополни за многу кусо време, а единствениот услов е да се најави со својата е-маил адреса. Апликацијата е наменета исклучиво за самопопишување од странство, што значи пристапот од Република Северна Македонија е оневозможен.

Веб-апликацијата е достапна на следниве линкови:

www.stat.gov.mk

https://popis2021.stat.gov.mk

https://census.stat.gov.mk

Упатство за самопопишување

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *