Отворени 44-тите Илинденски спортски игри

 

13529137_1137057493002082_6396846822939187791_nНа ден 02.07.2016 година (сабота) отворени беа 44-тите Илинденски спортски игри – ИСИ Чешиново 2016. Игрите за отворени ги прогласи градоначалникот на Општина Чешиново-Облешево, Костадин Личков. Тој ја потенцираше традицијата на овие игри долга веќе 44 години, како и можноста за проширување на регионите од кои доаѓаат екипите. Веќе третта година во склоп на игрите се организираат и натпревари во шах и велосипедизам со што се збогатува нивната содржина.

Игрите беа отворени со натпреварот помеѓу минатогодишниот шампион екипата на Бање и екипата која е дебитант на игрите, Ново село. Натпреварот заврши со конечен резултат 3-1 за екипата на Бање.

Распоредот на идните натпревари можете да го погледнете на следната слика:

raspored isi 2016

13501748_1137140422993789_158866511710523555_n 13516524_1137140146327150_4799059417503778276_n 13599789_1137140682993763_4999405135388309561_n 13606934_1137140949660403_2674764891992000364_n

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *