Одбележана 113-годишнината од смртта на Никола Карев

Денес кај месноста Свиланово кај ново изграденото спомен обележје во близина на с.Рајчани на свечен начин беше одбележана 113-годишнината од смртта на Македонскиот револуционер учител и претседател на Крушевската Република Никола Карев.
Со положување на цвеќе и обраќање од страна на градоначалниците на општините Чешиново-Облешево , Кочани и Крушево му беше одадена достојна почит на делото на Никола Карев .
Цвеќе положи и Директорката на Центарот за развој на Источно плански регион Драгица Здравева , Претставници од општина Пробиштип , потомците на Карев од Крушево, претставници од Биро за регионален развој и многу други.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *