ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ЗАТВАРАЊЕ НА СТОЧНИОТ И ЗЕЛЕНИОТ ПАЗАР ВО ОБЛЕШЕВО

Почитувани,

Согласно препораките на Владата на Република Северна Македонија да се забранат масовни собири и настани на отворен и затворен простор, а во насока на почитување на Одлуката за мерки за спречување на внесување и ширење на Коронавирус COVID-19, сточниот и зелениот пазар во село Облешево нема да работи се додека не се донесе Одлука дека не постои опасност од ширење на болеста
Ова е резултат на превентивните мерки издадени од Владата на Република Северна Македонија и Министерство за здравство, со цел да има помала фреквенција на лица да се спречи ширењето на коронавирусот.

Ви благодариме на разбирањето!

Општина Чешиново-Облешево
ЈПКД „Облешево“

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *