„Здрава храна за детство без мана – 2016 година“

Денес учениците од Основното Училиште „Климент Охридски“ од Облешево ја промовираа кампањата „Здрава храна за детство без мана“. Во Спортската сала во Облешево беа изложени штандови со здрава храна на кои можеше да се виде и традиционална храна од ова подрачје.
Кампањата „Здрава храна за детство без мана“,во училиштата се спроведува како дел од програмата „Интеграција на еколошката едукација во македонскиот образовен систем“ во соработка со Министерството за образование и наука и здружението „ОХО“.

14680776_611559615714644_5519537132828971675_n14642059_611559959047943_6125579088583949122_n 14642202_611560149047924_5790701813272747428_n 14666167_611559572381315_5537787961252356664_n 14702259_611559949047944_824234077538268325_n 14705628_611560489047890_773591829400386660_n 14729276_611559619047977_7338158031802575697_n

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *