Завршува изградбата на канализационата мрежа во с.Бања

Градоначалникот Горанчо Крстев денес изврши увид на градежните работи за изградба на канализационата мрежа во с.Бања.
Фирмата изведувач на градежните работи “Коп Инженеринг” моментално работи на последната фаза од изградбата односно се санираат оштетувањата направени при изградбата со поставување на нова асфалтна маса.
Проектот е финансиран преку Програмата за рурален развој на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој , односно за изградба на канализационата мрежа обезбедени се вкупно 24.561.202,00 денари со пресметан ДДВ.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *