Добредојде од градоначалникот до новите првачиња

1-ви септември е денот кога сите ние сме започнале една нова фаза од животот. Тоа е денот кога сите ние за прв пат сме седнале во училишните клупи. Тогаш сите сме сфатиле дека образованието е битно во развојот на нас како индивидуи. Знаењето и вештините стекнати во текот на образовниот процес ни овозможуваат развивање и ни ветуваат подобра иднина. За успешно општество се потребни успешни луѓе. Знаењето е нераскинлив дел од успесите. Само така можеме да одиме напред!
Градоначалникот Костадин Личков како секоја година така и оваа на првиот училишен ден беше во посета на двете основни училишта во општината: „Страшо Пинџур“ – с.Соколарци и „Климент Охридски“ во Облешево. Тој ги поздрави новите првачиња, и им посака многу успеси во понатамошното образование. На првачињата им врачи и пригодни подароци.

13082652_1821398258096622_2991679656109801848_n 14117808_1821398068096641_2329261559668095265_n 14125643_1821398748096573_5387751398415890027_o 14142009_1821398204763294_706652369402926165_n 14188293_1821398568096591_6702664024805588117_o 14192059_1821398198096628_8375971037663846563_n 14192691_1821398071429974_3684688920229195843_n 14196024_1821399201429861_136645653389740179_o 14196063_1821399094763205_6256534915013059759_o 14199255_1821398394763275_786032690707578624_n 14203317_1821398211429960_1558352654972460728_n 14207593_1821399078096540_3399685549387670307_o 14212215_1821398398096608_1859074814734478037_n 14224853_1821398064763308_5356438166935058100_n 14231381_1821399364763178_4477224329878301690_o

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *