Во чест на Денот на Републиката на 116 години од Илинденското востание и 75 години од Првото заседание на АСНОМ, денес делегација од општина Чешиново-Облешево и општина Кочани заеднички положија свежо цвеќе на спомен обележјето на Никола Карев кај месноста Свиланово кај с.Рајчани.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *