Асфалтирање на патен правец Бурилчево-Аргулица

По завршувањето на подготвителните активности на теренот , денес започнати се активности за асфалтирање на патниот правец Бурилчево-Аргулица.
Овој патен правец е во должина од 3,5 километри и ќе овозможи поврзување на општина Чешиново-Облешево со општина Карбинци. Изградбата на овој пат е од големо значење за жителите кои гравитираат кон двете општини и во меѓусебна соoбраќајна комуникација скратуваат 25 километри за поврзување со општина Штип. Со комплетно завршување на изградбата на овој пат жителите на Чешиново-Облешево ќе добијат нова собраќајна делница која ќе ги поврзува со општина Карбинци и општина Штип.

13445739_560454837491789_8646911083463248500_n (1) 13445591_560454897491783_8014551397200539387_n 13417653_560454830825123_5720862152873287401_n 13412894_560454840825122_1294291197111333296_n

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *