Амбасадорот Хулман во посета на Брегалничкиот регион

Швајцарија повеќе од 15 години го поддржува Брегалничкиот регионот придонесувајќи за подобрување на квалитетот на водата и еколошкиот статус на регионот, одржливо управување со природните ресурси, обезбедувајќи социо-економски или локалното население и зголемување на јавната свест за еколошките прашања. Веќе може да се видат дел од клучните резултати – чиста вода во реката Брегалница поради пречистителната станица за отпадни води во Кочани, одржливо производство на мед, еко-етно парк Чешиново и заштитениот пејзаж „Осогово М планини“. Амбасадорот Хулман го посети регионот за да се сретне со засегнатите страни и да ужива во прекрасната природа. Таа потврди понатамошниот ангажман на Швајцарија за одржливи јавни комунални услуги и заштита на живот.

Посетата може да ја погледнете на следниот линк.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *