Чешиново-Облешево претставена на „Зелникот на Баба 2016„

На 20.03.2016(недела) на плоштадот во Пробиштип , петта година по ред се одржа манифестацијата „Зелникот на Баба 2016„. Меѓу големиот број на општините од регионот кои ја негуваат и чуваат традицијата, се претстави и општина Чешиново –Облешево. Штандот на општина Чешиново-Облешево и оваа година беше уреден во знакот на традиционалното. Освен карактеристичниот зелник со праз трпезата беше збогатена со баница , погачи со спанаќ и други традиционални специјалитети за овој крај . Оваа манифестација која со текот на годините доби регионален карактер е од особено значење бидејки средствата од продажбата на храната се наменети за хуманитарни цели.

1274734_526355814235025_348479102211101098_o886067_526356000901673_4744256300058965859_o 12440239_526355800901693_17049359694229965_o 12473816_526355994235007_6301039716033038394_o 12593548_526357277568212_6247565378668078049_o 12823248_526355797568360_2502294031761739699_o 12823248_526357257568214_1201802381666374939_o 12885720_526357250901548_5441795653681952819_o 12888758_526356004235006_3742581034330850787_o

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *