Честитка од градоначалникот по повод велигденските празници

Почитувани,

Велигден е празник на мирот, сплотеноста, љубовта, триумфот на животот над смртта, поттик за создавање на добри дела и придржување на темелните вредности на христијанството. Во нашите срца да завладее радоста, топлината, добрината. Во семејството да завладее слогата и сплотеноста. Да бидеме среќни, да почитуваме, да бидеме искрени и да се радуваме на секој нов ден полн со живот.

Во името на моите соработници, општинската администрација и во мое лично име, Ви ги честитам претстојните велигденски празници.

Општина Чешиново-Облешево

Градоначалник

Костадин Личков

cestitkaVeligden2016

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *