Хортикултурно уредување во с.Уларци

Во тек се градежни активности за изградба на Хортикултурно уредување во с.Уларци. Во основа тоа претставува уредување на централниот дел на с.Уларци каде се работи на поплочување на простор од вкупно 35м2 кој ќе биде уреден со зелена површина како и клупи за одмор каде ќе можат жителите на ова населено место да го поминуваат своето слободно време.
Овој проект е подражан од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.
Со Хортикултурно уредување во Општина Чешиново-Облешево ќе бидат опфатени уште 10 населени места од општината и тоа: Соколарци, Спанчево, Бања, Жиганци,Чешиново, Бурилчево,Кучичино,Теранци, Чифлик, Облешево.

10380308_498470863690187_1604991414154031241_n1175185_498470967023510_5096533707663758543_n 1619471_498470583690215_8667982267219803510_n 10565246_498470887023518_8244246579086248723_n 10580263_498470820356858_1843984455794863299_n

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *