Хортикултурно уредување во с.Соколарци

Општина Чешиново-Облешево продолжува со реализација на проектот за изградба на Хортикултурно уредување за 11 населени места од општината . Со досегашните градежни активности завршени се хортикултурните уредувања во село Уларци и Чешиново .
Моментално започнати се градежните активности за изградба на Хортикултурно уредување во с.Соколарци.
На простор од вкупно 35м2 ќе биде извршено поплогување а останатиот дел ќе биде уреден со зелена површина и клупи за одмор .
Вкупната вредност на проектот за изградба на Хортикултурно уредување за 11 населени места од општината изнесува 1.025.075,00 денари.
Овој проект е подражан од Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој.

12669525_513344055536201_2910223525043709862_n 12705204_513344058869534_4045134708296420607_n 12744598_513344082202865_9003873991374930621_n

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *