Св. Трифун – Кучичино 2016

Со симболично закројување на лозовите насади и верска литургија и оваа година Кучичино ја продолжија традицијата и на свој начин го одбележаа и прославија празникот св. Трифун, заштитникот на лозјата.
Лозарите од источните лозја во Кучичино со овогодишните кумови и лозарите од западните лозја по симболичното закројување на лозовите насади сите заедно се упатија кон средсело каде сите заеднички ја продолжија прославата . Оваа година за убавата атмосвера се погрижија Ферус Мустафов и Елена Велевска . Посетеноста на Кучичино денес беше голема ,над 600 луѓе жители на Кучичино и околните населени места од општина Чешиново-Облешево на еден прекрасен начин преку песна оро и вино го прославија празникот св. Трифун.

12687805_514203635450243_1154386567406995969_n 12717372_514203772116896_8328563715794166215_n 12717819_514201578783782_4236889220637145755_n 12718160_514201532117120_3744062976119697774_n 12729244_514201648783775_8343725943194378208_n 12729368_514201745450432_4822611242497753523_n 12733439_514203895450217_7854072792853941398_n 12741916_514201915450415_7692717100030383453_n 12742355_514203855450221_2261774956718017828_n 12742783_514201568783783_6477221917685497925_n 12742799_514203708783569_4817305716849327470_n

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *