Работна средба за превентивни мерки за заштита од поплави

Денес, 11.03.2016 се одржа работна средба за превентивни мерки за заштита од полави. По иницијатива на градоначалникот Костадин Личков на средбата присуствуваа претставници од Центарот за управување со кризи – дирекција Кочани,Водостопанство Брегалница и Дирекцијата за заштита и спасување-Кочани. Тие потоа беа на терен за да ги погледнат критичните места кои може да бидат зафатени од нови поплави. Во текот на наредните денови континуирано ќе се следи состојбата на временските услови.

12801343_522337424636864_2566261741821006534_n12794523_522337784636828_5402068168701295098_n 12799022_522337507970189_1289669804778355457_n 12799247_522338097970130_1336335248898483009_n 12801335_522337687970171_2346382028238214943_n  12814383_522337974636809_4441343638102745025_n

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *