Работна посета на директорот на АД„Водостопанство на Р.М“ во Чешиново-Облешево

Денес 03.02.2016(среда) во просториите на општина Чешиново-Облешево , директорот на АД„Водостопанство на Република Македонија“ Ромео Тренов е на работна средба со градоначалниците од овој регион односно на средбата присуствуваат градоначалниците чии општини се снабдуваат со вода за наводнување од Водоснабдителниот ситем на „Брегалница“. На состанокот присуствуваше и новиот директор на Водостопанство „Брегалница “ Кочани , Николчо Гоцев.
Целта на работната средба е да се разгледаат проблемите кои ги засегат земјоделците од овој регион околу водоснабдителниот систем.
На состанокот директорот Тренов истакна дека се работи на реорганизација на водоснабдителниот систем за негово подобро и засилено работење и ефикасност, како и негово функционално враќање кое ќе придонесе за надминување на досегашните проблеми со кои се соочуваа земјоделците од овој регион.

75577_510098609194079_6805515682523684488_n 12508735_510095285861078_5575330509368397449_n 12592694_510095359194404_5514560985475813066_n 12642828_510098735860733_3932938243037705148_n 12644704_510095219194418_2190874275051744521_n 12644995_510095525861054_3393874792911298326_n 12651364_510095092527764_5050665831599991733_n 12654188_510095179194422_7703331819983433575_n (1) 12654188_510095179194422_7703331819983433575_n 12669474_510095085861098_2282343672950363113_n 12669533_510095729194367_4631310649330871006_n

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *