Работилница на Македонско женско лоби во Чешиново-Облешево

Македонско женско лоби подржано од Амбасадата на Обединетото Кралство во Македонија спроведува проект „Зајакнување на жените и девојчињата за зачувување на мирот и градење доверба” во кој учествува и општина Чешиново -Облешево.
Проектот има за цел да придонесе за развивање на свеста за заложбите на НАТО алијансата кон регионалната безбедност, градењето на мирот и довербата при имплементирање на резолуцијата на ОН 1325.
За таа цел, вчера 29.03.2016г., се одржа работилница на тема „Резолуција на Генералното Собрание на Обединетите нации 1325 жени, мир и сигурност и локалната самоуправа”. На работилницата присуствуваа претставници од локалната самоуправа, Советот на општина Чешиново-Облешево , членови на комисијата за родова рамноправност , невладиниот сектор и др. Учесниците на оваа работилница се запознаа со основите на Резолуцијата 1325, важноста на истата во рамките на локалната самоуправа која има клучна улога во развивање на свеста кај граѓаните за мир и безбедност како и предизвиците за понатамошното имплементирање на истата.

12321665_518953271641946_9098891456332263921_n 12794514_518953398308600_3694165314003056363_n 12799036_518953604975246_2710035397131464625_n 12801189_518953254975281_5604673374473982875_n 12802831_518953284975278_5619678229804171478_n 12804716_518953578308582_9183322273929138397_n 12805737_518953441641929_8532090020347816681_n 12814512_518953548308585_8086669263570916718_n

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *