Работилница за изработка на мартинки

Во период од 29.02 до 01.03.2016г. , во основните училишта во општина Чешиново-Облешево се организираше работилница за изработка на Мартинки . Во работилницата учествуваа учениците од IV, V и VI одд. , од двете основни училишта ОУ„Климент Охридски“ Облешево и ОУ„Страшо Пинџур“ Соколарци. На самата работилница учениците се запознаа со приказната и народните верувања за мартинките а воедно со својата активност и своите изработки ја продолжија заборавената традиција за поклонување и носење на мартинки.

12524265_518993754971231_6308547132943794205_n 12524347_518992321638041_8675169576986257134_n 12790901_518992291638044_5167757099660804145_n 12799463_518992798304660_133451674636658268_n 12800359_518993464971260_1829129932853183959_n 12803133_518992404971366_35736451959964936_n 12805788_518992218304718_9077369638231962919_n 12805947_518992304971376_7444888742466117099_n 12814205_518992234971383_7857831082096697675_n

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *