Промоцијата на книгата „Село Чифлик “ од Славица Цветкова

Денес со почеток од 13:00 часот во салата за состаноци на општина Чешиново-Облешево во Облешево се одржа промоцијата на книгата „Село Чифлик “ од Славица Цветкова.
Општинската салата за состаноци беше претесна да ги собере сите љубители на убавиот пишан збор.
Авторот во книгата на еден прекрасен начин го има доловено времето како порано се живеело во село Чифлик и како се живее денес. Преку оваа книга им се дава трајна вредност на настаните и личностите од ова село со цел да не ги покрие превезот на заборавот. Оваа книга е од особено значење за општина Чешиново-Облешево , а аворот г-ѓа Славица Цветкова неуморно и посветено работеше на уште неколку книги кои ги има посветено на селата од нашата општина меѓу кои се : „Теранци низ времето“ издадена во 2008година , и Кучичино , минато, сегашност и иднина„ (издадена 2014год.)

12049500_519398164930790_9198488533364841797_n 12791055_519398168264123_1213234785144067236_n 12794521_519399998263940_971340273340652584_n 12799014_519399781597295_5838690111355180706_n 12806194_519399491597324_2824092257057831195_n 12814076_519398174930789_7080387404435662355_n 12814355_519399538263986_7059230414038152430_n

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *