Потпишан меморандум за соработка со Општина Boldesti Scaeni, Романија

Денес 28.11.2015г.(сабота) во општина Чешиново-Облешево е потпишан Меморандум за соработка со општина Boldesti Scaeni , Р.Романија. Меморандумот е прелиминарна фаза односно прв чекор кон пристапување за збратимување со општина Boldesti Scaeni. На 05.06.2016 година во Романија ќе биде потпишана Повелбата за збратимување.

12301522_488707731333167_7229792382064887708_n11224363_488707591333181_8575729374415355271_n 12274369_488707801333160_3089783514485926793_n 12274640_488707594666514_1454194388848186834_n 12278673_488707901333150_2848989071299004449_n 12289472_488707721333168_3941637098940956301_n 12294733_488707681333172_363675476683606901_n  12308512_488707807999826_2774323103695229972_n 12310557_488707907999816_4888185355988203268_n 12311133_488707674666506_4740828256730536044_n

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *