Одбележан патрониот празник на ООУ „Страшо Пинџур“ – Соколарци

Вчера, 05.05.2016 година, одбележан беше патрониот празник на основното училиште „Страшо Пинџур“ – Соколарци. Со свечена програма, која опфаќаше хорски  и инструментални композиции, драма, вокални композиции и модерен балет. Претходно присутните ги поздрави директорот на училиштето Благојчо Трајков. Пред почетокот на програмата одиграни беа спортски натпревари помеѓу двете основни училишта во Општина Чешиново-Облешево, ООУ „Климент Охридски“ од Облешево и домаќините ООУ „Страшо Пинџур“.

018 DSC_0813 DSC_0817 DSC_0818 DSC_0819 023 020

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *