Одбележана 111-годишнината од смртта на Никола Карев

Денес, 24.04.2016 година, кај месноста Свиланово, с.Рајчани на свечен начин беше одбележана 111-годишнината од смртта на Никола Карев. На свеченоста присуствуваа многубројни граѓани од нашата општина, општина Кочани претставници од Крушево и многу други грѓански здруженија како и членовите на мото-клубот „Никола Карев“ од Чешиново-Облешево. Цвеќе положија градоначалниците на општините Чешиново-Облешево, Кочани,и Крушево , пратениците Иван Иванов и Никола Мицевски , претставници од структурите на партијата ВМРО-ДПМНЕ, претставници од делегацијата од Крушево, членовите од Здружението „Тодор Александров“ и многу други. Учениците од ОУ „Никола Карев“ Кочани одржаа литературно читање на творби посветени на делото на Никола Карев. За сите учесници организиран беше заеднички ручек во манастирот Св. „Пантелејмон“ во с.Пантелеј.

13015615_540694162801190_5706483298825579943_n13012872_540694199467853_4081341275230463074_n 13043223_540693486134591_3718797650303405379_n 13043305_540694596134480_4396487729103632866_n 13043769_540693992801207_8590506778840503244_n 13051556_540693492801257_7073613389452163733_n 13061955_540693682801238_4855783386782209153_n 13062260_540694006134539_4711002352941119569_n 13062526_540694526134487_4550891130388724852_n 13076914_540693646134575_219105953534160034_n 13094334_540694102801196_1742301238308252117_n 13095952_540693536134586_4569092238914178257_n 13100795_540693842801222_2928922707495819697_n 13100941_540694666134473_2835889959639578654_n

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *