Министерот Владо Мисајловски во посета на мостот кај с.Жиганци

Денес, 21.04.2016 година, министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски беше во посета на Општина Чешиново-Облешево. Тој заедно со градоначалникот Костадин Личков го посетија новоизградениот мост кој ги сврзува селата Жиганци и Пишица. Мостот е од особено значење за жителите на Општина Чешиново-Облешево бидејќи нашата општина со него се поврзува со соседната Општина Пробиштип. Долг е 51 метар, широк е 5,9 метри, со носивост од 15 тона. Сретствата за мостот беа обезбедени преку програмата за Рурален развој, од која издвоени беа 20 милиони денари, со финансиско учество од 1,5 милиони денари од Општина Чешиново-Облешево.

13062077_539587399578533_7335696753679071273_n13082626_539587199578553_4392506680517790232_n 13082585_539587512911855_6854287305266440581_n 13076930_539587432911863_6092384085688131618_n 13076789_539587156245224_4163167591375797042_n 13000113_539588006245139_1918866319701775837_n 13012614_539587949578478_2299004380346334850_n 13043359_539586962911910_3933311236240538655_n 13043428_539586916245248_5274166468376782843_n 13043737_539587632911843_8652046891942053959_n 13000093_539586886245251_6511685937328007030_n 13000066_539587212911885_3182813531945189433_n

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *