Изградба на мост кај с.Соколарци

Во општина Чешиново-Облешево во тек е постапка за изградба на Пропуст ( мост) на регионалниот пат R2342 на влезот кај село Соколарци во близина на Млечната индустрија „Осогово Милк“.
Изградбата на овој мост е дел од програмата на ЕУ за санација на штетите од поплавите финансирана од Европска унија и спроведена од страна на УНДП. Денес од страна на претставник од УНДП беше извршена теренска посета и со работа се очекува да започнат кон средината на месец април. Фирма изведувач која ќе ги врши работите е „ Жикол“ Струмица.

12809722_531666040370669_2305601483418753932_n1917964_531666627037277_5980421358183587329_n 10351329_531666727037267_9082729583004008164_n 12670676_531666153703991_7605221735268246372_n 12832571_531665990370674_8183899075447188869_n 12931106_531666420370631_1072579153034532070_n 12932769_531665893704017_7045024104141663392_n

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *