Богојавление – Водици во Општина Чешиново-Облешево

По повод големиот христијански празник „Богојавление“-Водици и оваа година традиционално се организира фрлање на светиот крст во повеќе населени места на територијата на Општина Чешиново-Облешево.

Чинот на осветување на водите и фрлање на светиот крст според населени места е следниот:

Теранци – 11:45 часот

Чифлик – 11:00 часот

Спанчево – 07:45 часот

Соколарци – 10:00 часот

Кучичино – 11:00 часот

Жиганци – 12:00 часот

DSC_0114

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *