Општина Чешиново-Облешево Blog

0

Повеќенаменското игралиште во Облешево во завршна фаза

Во завршна фаза е изградбата на Повеќенаменското спортско игралиште во Облешево . Оваа недела започнато е со оградување на веќе асфалтираниот теренот со транспарентна жичана ограда висока шест метри. Димензиите на ова игралиште се 42.10/25.10 м. Повеќенаменското спортско игралиште во...

0

Четириесета редовна седница на Советот на општина Чешиново-Облешево

Денес 08.02.2016 година(понеделник)со почеток во11,00 часот во просториите на општинската зграда во с.Облешево започна Четириесета редовна седница на Советот на општина Чешиново-Облешево.Советот ќе работи по следниот Д н е в е н р е д : 1.Полугодишен извештај за работа...

0

Работна посета на директорот на АД„Водостопанство на Р.М“ во Чешиново-Облешево

Денес 03.02.2016(среда) во просториите на општина Чешиново-Облешево , директорот на АД„Водостопанство на Република Македонија“ Ромео Тренов е на работна средба со градоначалниците од овој регион односно на средбата присуствуваат градоначалниците чии општини се снабдуваат со вода за наводнување од Водоснабдителниот...

0

Активности за изградба на канализација во с.Чифлик

Деновиве интензивно се одвиваат работите за изградба на канализациона мрежа во с.Чифлик. Завршени се работите на главниот колектор од предпречистителната станица до населеното место. Во моментот се работи на улица „Маршал Тито“ каде се врши ископ на земја но ниските...

0

Богојавление – Водици во Општина Чешиново-Облешево

По повод големиот христијански празник „Богојавление“-Водици и оваа година традиционално се организира фрлање на светиот крст во повеќе населени места на територијата на Општина Чешиново-Облешево. Чинот на осветување на водите и фрлање на светиот крст според населени места е следниот:...

0

Билтен бр.1-2016

Билтенот бр.1-2016 на Општина Чешиново-Облешево можете да го погледнете на следниот линк -Хортикултурно уредување во Чешиново -Седница на Советот на општина Чешиново-Облешево -Во тек оглас за јавна набавка  

0

Седница на советот на Општина Чешиново-Облешево

Денес 18.01.2016година со почеток од во11,30 часот во просториите на општинската зграда во с.Облешево започна Триесет и девета редовна седница на Советот на општина Чешиново-Облешево, Советот ќе работи по следниот Д н е в е н р е д ,...