Градежна механизација на ЈП “Македонија пат“ започна со поставувањето асфалтен слој на патниот правец меѓу селата Зрновци и Теранци, како дел од изградбната на регионалниот патен правец штро ќе ги поврзува општините Зрновци и Карбинци. Пробивањето на патот и поставувањето тампон започна пролетва и до сега е изграден поголемиот дел од коловозот, а работите ќе   Прочитајте повеќе …

Со богата културно-уметничка програма која траеше три дена беше одбележан денот на Општина Чешиново-Облешево. Во петок, 19.09 во спортската сала „Никола Карев“ во Облешево се одржаа натпревари во фудбал помеѓу двете основни училишта во општината, ОУ „Климент Охридски“ од Облешево и ОУ „Страшо Пинџур“ од Чешиново. Натпреварите ги проследи и градоначалникот Костадин Личков. Наредниот ден   Прочитајте повеќе …

По повод денот на општината 21 Септември(Мала Богородица), Општина Чешиново-Облешево организира богата културно уметничка програма. ПРОГРАМА ЗА “ДЕН НА ОПШТИНА ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО” (19.09-21.09) 19.09.2014 (ПЕТОК) ОБЛЕШЕВО 11:00 Спортски натпревар во РАКОМЕТ: ОУ Климент Охридски-Облешево и ОУ Страшо Пинџур-Соколарци – Спортски натпревар во ФУДБАЛ: ОУ Климент Охридски-Облешево и ОУ Страшо Пинџур-Соколарци -Влечење јаже 20.09.2014 (САБОТА) ОБЛЕШЕВО 08.30   Прочитајте повеќе …

По повод денот на општината, Општина Чешиново-Облешево организира OFF ROAD со учество на моторџии, џипови итн. OFF ROAD-от ќе се одржи ден пред денот на општината односно на 20.09.2014 година, Сабота. Тргнувањето ќе биде од Облешево во 08:00 часот (пред општинската зграда). Додека крајната дестинација е манастирот Св.Пантелејмон во Пантелеј. Маршутата можете да ја погледнете   Прочитајте повеќе …

РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ЗА ДРЖАВНИ ПАТИШТА  Ј А В Е Н    П О В И К  ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ИЗВЕШТАЈ ЗА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА НА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЗА ПРОЕКТ ЗА ИНФРАСТРУКТУРА “РЕХАБИЛИТАЦИЈА И РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ДРЖАВЕН ПАТ А3, ДЕЛНИЦА ШТИП-КОЧАНИ КАКО ЕКСПРЕСЕН ПАТ”, ВО ДОЛЖИНА ОД 25,3 КМ Во организација на Јавното претпријатие за државни патишта   Прочитајте повеќе …

          РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА МИНИСТЕРСТВО ЗА ТРАНСПОРТ И ВРСКИ Министерството за транспорт и врски и Заедницата на единиците на локалната самоуправа објавуваат ЈАВЕН ПОВИК за пријавување на такси возачи вработени во правни лица лиценцирани за такси дејност од општините во Република Македонија за посетување на обука за изучување на англиски јазик 1. ПРЕДМЕТ НА ЈАВНИОТ ПОВИК   Прочитајте повеќе …

Во тек е изградбата на локалниот пат Чифлик-Облешево во должина од 1612 м. Сретствата за асфалтирање на 1262 м се обезбедени од страна на Европската Банка, додека за преостанатите 350 м сретствата се обезбедени од буџетот на Општина Чешиново-Облешево. Се очекува градежните активности да бидат завршени во рок од еден месец. Со тоа ќе се олесни   Прочитајте повеќе …

Заменик Министерот за земјоделие Ване Костадиновски денес беше во редовна посета на Општина Чешиново-Облешево . На средбата со градоначалникот Костадин Личков разговараа за тековните активности во општината како и за идните планови . Министерот и градоначалникот го посетија населеното место Кучичино каде што е во тек изградбата на канализациона мрежа која е во завршна фаза   Прочитајте повеќе …

Се известуваат сите заинтересирани граѓани на општина Чешиново-Облешево дека во организација на Советот на општина Чешиново-Облешево односно Советот за јавно здравје при општината на ден 09.09.2014 година(вторник) со почеток во 19 часот во општинската сала с.Чешиново(над поштата) ќе се одржи: ЈАВНА ТРИБИНА на тема: „ПРЕВЕНЦИЈА ОД ЖОЛТИЦА“ Темата е од актуелен карактер и ги засега   Прочитајте повеќе …

Денес, официјално започна новата учебна година за учениците од основното образование во ОУ „ Климент Охридски “ и ОУ „Страшо Пинџур “ во Чешиново -Облешево. Градоначалникот Костадин Личков беше во посета на образовните институции во општина Чешиново –Облешево и им посака успех на сите ученици, да бидат примерни и трудољубиви, да се стекнат со многу   Прочитајте повеќе …