Category: Uncategorized

0

Одбележан празникот на Општина Чешиново-Облешево 21 Септември (Мала Богородица)

Со богата културно-уметничка програма одбележан беше празникот на Општина Чешиново-Облешево (21 Септември – Мала Богородица). Активностите за одбележување започнаа во неделата кога се одржа моторџиско дефиле чиј старт беше во Облешево додека цел беше Пантелеј. Трасата на трката беше следната:...

0

Одбележан 6-ти мај – „Денот на штркот“

Со пригодна програма денес, 06.05.2016 година, Општина Чешиново-Облешево во соработка со двете основни училишта во општината го одбележа 6-ти мај -„Денот на штркот“. Манифестацијата се одржа во „Паркот на штркот“ во Чешиново. На манифестацијата со свои музички настапи се претставија...

0

Канцеларија на агенцијата за вработување во општина Чешиново-Облешево

Се известуваат сите жители на Општина Чешиново-Облешево дека во просториите на општината се наоѓа дисперзираната канцеларија на Агенцијата за вработување. Канцеларијата ќе работи секој ден од понеделник до петок со работно време 08:00 – 16:00. Жителите ќе можат да добиваат...