Category: Вести

0

Известување за истекување на рокот за поднесување на барања за легализација на дивоизградени објекти

Заради подобрување на процесот на реализацијата и заради прифаќање на барањата на граѓаните,  беа направени   измени на Законот, со кој на граѓаните им беше овозможено дополнителен период да поднесат барања за легализација на дивоизградените објекти. Согласно измените на Законот за...

0

Чешиново-Облешево претставена на „Зелникот на Баба 2016„

На 20.03.2016(недела) на плоштадот во Пробиштип , петта година по ред се одржа манифестацијата „Зелникот на Баба 2016„. Меѓу големиот број на општините од регионот кои ја негуваат и чуваат традицијата, се претстави и општина Чешиново –Облешево. Штандот на општина Чешиново-Облешево...

0

Санирање и проширување на банкините на локален пат Облешево-Бање

Изминатите денови градежната механизација на „Дебони“ Кочани работеше на санирање и проширување на банкините на локалниот пат Облешево-Бање . Со текот на годините на овој патен правец беа создадени насипи од земја покрај патот кои заземаа голем дел од широчината...

0

Средба со крводарителите од општина Чешиново-Облешево

По повод 17-ти март , Денот на крводарителството во Република Македонија , Општинската организација на Црвен крст –Кочани остварија средба со градоначалникот Костадин Личков и крводарителите од општина Чешиново-Облешево. Целта на оваа средба беше заеднички да се изрази благодарност и...

0

Форум за невработени лица

На ден 16.03.2016 год. (среда) во просториите на Општина Чешиново-Облешево ќе се одржи форум со невработени лица на кој ќе бидат презентирани активните мерки и програми за вработување. Презентацијата ќе ја води директорот на Агенцијата за вработување на Р.Македонија-подрачна едница...

0

Работна средба за превентивни мерки за заштита од поплави

Денес, 11.03.2016 се одржа работна средба за превентивни мерки за заштита од полави. По иницијатива на градоначалникот Костадин Личков на средбата присуствуваа претставници од Центарот за управување со кризи – дирекција Кочани,Водостопанство Брегалница и Дирекцијата за заштита и спасување-Кочани. Тие...

0

Завршена изградбата на потпорниот ѕид во с.Спанчево

Општина Чешиново-Облешево кон средината на месец февруари започна со работа за изградба на потпорен ѕид над Ободниот канал во с. Спанчево (2-ра фаза). Ободниот канал во с. Спанчево се наоѓа во непосредна близина на основното училиште во Спанчево. Овој канал...

0

Промоцијата на книгата „Село Чифлик “ од Славица Цветкова

Денес со почеток од 13:00 часот во салата за состаноци на општина Чешиново-Облешево во Облешево се одржа промоцијата на книгата „Село Чифлик “ од Славица Цветкова. Општинската салата за состаноци беше претесна да ги собере сите љубители на убавиот пишан...

0

Работилница за изработка на мартинки

Во период од 29.02 до 01.03.2016г. , во основните училишта во општина Чешиново-Облешево се организираше работилница за изработка на Мартинки . Во работилницата учествуваа учениците од IV, V и VI одд. , од двете основни училишта ОУ„Климент Охридски“ Облешево и...

0

Работилница на Македонско женско лоби во Чешиново-Облешево

Македонско женско лоби подржано од Амбасадата на Обединетото Кралство во Македонија спроведува проект „Зајакнување на жените и девојчињата за зачувување на мирот и градење доверба” во кој учествува и општина Чешиново -Облешево. Проектот има за цел да придонесе за развивање...