Category: Вести

0

„Штркови гнезда“

Општина Чешиново – Облешево е прибежиште за голем дел штркови во Македонија. Најголемото штрково гнездо со висина од 3,2 метри...

0

Прв училишен ден за првачињата

Градоначалникот на општина Чешиново-Облешево, Горанчо Крстев денес ги посети основните училишта „Климент Охридски“ Облешево и “Страшо Пинџур“ Соколарци по повод...

0

„ЧИФЛИК“ ПОБЕДНИК НА 47-ТЕ ИЛИНДЕНСКИ СПОРТСКИ ИГРИ 2019

0

ТРЕТА ОРГАНИЗИРАНА ПОСЕТА НА БРЕГАЛНИЧКИ РЕГИОН ЗА ГРУПА НА INSTAGRAM КОРИСНИЦИ

0

Во чест на Денот на Републиката на 116 години од Илинденското востание и 75 години од Првото заседание на АСНОМ, денес делегација од општина Чешиново-Облешево и општина Кочани заеднички положија свежо цвеќе на спомен обележјето на Никола Карев кај месноста Свиланово кај с.Рајчани.