Monthly Archive: June 2016

0

Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП (Водоснабдување на с.Облешево)

Република Македонија Проект за подобрување на општинските услуги – МСИП MSIP-NCB-061-16 1. Овој Повик за Понуди ја следи Општата објава за набавки за овој Проект објавена во изданието на UN Development Business, со бр. 767, од 31 Јануари, 2010 година...

0

Соопштение за организирање на ЈП и ЈА по ЛУПД за мала пречистителна станица за отпадни води во с.Кучичино

Врз основа на член 35 став 3 од Законот за просторно и урбанистичко планирање (Сл.Весник на РМ бр.199/14, 44/15, 193/15 и 31/16), Градоначалникот на Општина Чешиново-Облешево го издава следното: С О О П Ш Т Е Н И Е За...

0

Извлечени групите за ИСИ 2016

На ден 25.06.2016 (сабота), во општинската зграда во Чешиново, извлечени беа групите за овогодинешните Илинденски спортски игри – ИСИ Чешиново 2016. Пријавени беа вкупно 16 екипи кои се распоредени во 4 групи. Групите се следните: Распоредот за одигрување на натпреварите...

0

Бесплатен летен одмор за најдобрите ученици

За прв пат оваа година со средства издвоени од Буџетот на локалната самоуправа, најдобрите дваесет ученици од ООУ„Климент Охридски“ и ООУ„Страшо Пинџур “ од општина Чешиново-Облешево ќе заминат на летен одмор во Дојран . Денес, во просториите на Општина Чешиново-Облешево,...

0

Потпишан протокол за Соработка со романската општина Boldeşti-Scăeni

Викендов претставници од нашата општина присуствуваа на свеченоста по повод празникот на општина Болдешти –Скаени ,околија Прахова ,Република Романија. На свеченоста која се одржа во Домот на Културата во Општина Болдешти –Скаени официјално беше потпишан Протоколот за Соработка помеѓу Општина...

0

Покана за учество на ИСИ 2016

П  О  К  А  Н  А По повод одржувањето на 44-тите Илинденски Спортски Игри Чешиново 2016, Ве покануваме да земете учество на турнирот во фудбал, шах , кои ќе се одржат во период од 02.07.2016-02.08.2016 година. Учеството на турнирот може...

0

Асфалтирање на патен правец Бурилчево-Аргулица

По завршувањето на подготвителните активности на теренот , денес започнати се активности за асфалтирање на патниот правец Бурилчево-Аргулица. Овој патен правец е во должина од 3,5 километри и ќе овозможи поврзување на општина Чешиново-Облешево со општина Карбинци. Изградбата на овој...

0

Започна изградбата на мостот кај с.Соколарци

Во општина Чешиново-Облешево денес започнати се подготвителните активности за изградбата на пропуст (мост) на регионалниот пат R2342 на влезот кај село Соколарци во близина на млечната индустрија „Осогово Милк“. Изградбата на овој мост е дел од програмата на ЕУ за...

0

Уредување на паркот во Чешиново

Општина Чешиново-Облешево во соработка со ООУ„Страшо Пинџур„ и МЗ Чешиново како и ЈПКД Облешево, денес спроведоа акција за уредување на паркот во с.Чешиново. Покрај вообичаените активности како косење и одржување на паркот учениците од „Стршо Пинџур„ денес посадија цвеќиња во...