Monthly Archive: April 2016

0

Учениците во посета кај градоначалникот

Учениците од четврто одделение од основното училиште „Климент Охридски“ денес беа во посета на општина Чешиново-Облешево. Поводот за посета на општината беше изучување на органи на општината , по предметот Природни науки. Учениците имаа средба со градоначалникот Костадин Личков кој им...

0

Завршен проектот „Превенција од Никотиноманија“

Денес во ОУ„Климент Охридски “ во Облешево се одржаа спортски натпревари помеѓу училиштата ОУ„Климент Охридски “ Облешево и ОУ„Страшо Пинџур“ Соколарци , како последна активност предвидена во програмата за спроведување на проект на тема „Превенција од Никотиноманија“ кој започна во...

0

Започна изградбата на патниот правец Бурилчево-Аргулица

Благодарение на Владата на РМ и на Агенцијата за државни патишта деновиве започната е изградба на патниот правец Бурилчево-Аргулица. Изградбата на овој пат ќе овозможи поврзување на општина Чешиново-Облешево со општина Карбинци. Овој патен правец во должина од 3,5 километри е...

0

Потпишан договорот за подзаем за реализација на проектот „Водоснабдување во Општина Чешиново-Облешево“

По долги години конечно проблемот со водоснабдувањето во неколку населени места во општина Чешиново-Облешево ќе биде решен. Имено во текот на вчерашниот ден Општина Чешиново-Облешево потпиша Договор со Министерството за финансии за под заем во рамки на средствата обезбедени со...

0

Работилница на тема „Процена на ризикот од штетници“

Во просториите на Општина Чешиново-Облешево се одржа работилница на тема „Процена на ризокот од штетници“. Основната цел на работилницата беше институционално зајакнување на капацитетите на надлежните органи за спроведување на европското законодавство за безбедност на храна, ветеринарна и фитосанитарна инспекција. Предавачи на...

0

Билтен бр.6-2016

Билтенот бр.6 на Општина Чешиново-Облешево за 2016 година можете да го погледнете на следниот линк. -Изградба на мост кај Соколарци -Започна изградбата на патен правец Бурилчево-Аргулица -Оглас за Јавни набавки -Одбележан 1април –Денот на шегата

0

Одбележан 1-ви април – денот на шегата

Во организација на општина Чешиново-Облешево заедно со двете основни училишта ОУ„Климент Охридски“и ОУ„Страшо Пинџур“ како и најмлaдите од детската градинка „Ѕвездички “ беше одбележан 1-ви април, Денот на шегата. На свечената програма која се одржа во паркот во с.Чешиново беа...