Monthly Archive: April 2016

0

Честитка од градоначалникот по повод велигденските празници

Почитувани, Велигден е празник на мирот, сплотеноста, љубовта, триумфот на животот над смртта, поттик за создавање на добри дела и придржување на темелните вредности на христијанството. Во нашите срца да завладее радоста, топлината, добрината. Во семејството да завладее слогата и...

0

Билтен бр.7/2016

Билтенот бр.7 на Општина Чешиново-Облешево за 2016 година можете да го погледнете на следниот линк. –Облешево доби повеќенаменско спортско игралиште –„Зелена Македонија“ –Одбележана 111-годишнината од смртта на Македонскиот револционер учител и претседател на Крушевската Република Никола Карев –Презентација за економската...

0

Презентација за економската вредност на колониите на бели штркови

Во рамки на Програмата за зачувување на природата во Македонија на третата и четвртата обуката „За Зачувување на биолошката разновидност во плановите и услугите на општините “ и „Одржливо користење и управување на природните ресурси“ , која се одржа на...

0

Одбележана 111-годишнината од смртта на Никола Карев

Денес, 24.04.2016 година, кај месноста Свиланово, с.Рајчани на свечен начин беше одбележана 111-годишнината од смртта на Никола Карев. На свеченоста присуствуваа многубројни граѓани од нашата општина, општина Кочани претставници од Крушево и многу други грѓански здруженија како и членовите на...

0

Посета на градежните активности на патот Бурилчево-Аргулица

Денес, 21.04.2016 година, во посета на градежните активности на патот Бурилчево-Аргулица, беше министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски. Овој патен правец во должина од 3,5 километри е од големо значење за жителите кои гравитираат кон двете општини и во...

0

Министерот Владо Мисајловски во посета на мостот кај с.Жиганци

Денес, 21.04.2016 година, министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски беше во посета на Општина Чешиново-Облешево. Тој заедно со градоначалникот Костадин Личков го посетија новоизградениот мост кој ги сврзува селата Жиганци и Пишица. Мостот е од особено значење за жителите...

0

Облешево доби повеќенаменско спортско игралиште

Градежните активности за изградба на повеќенаменско спортско игралиште во с.Облешево се во завршна фаза. Општина Чешиново-Облешево конечно доби едно современо и модерно повеќенаменското спортско игралиште каде што жителите на оваа општина ќе имаат можност да го поминуваат слободното време и да...

0

„Да ги заштитиме децата во сообраќајот“

Денес во детската градинка „Ѕвездички“ во Облешево беше промовирано ДВД изданието „Сообраќаен буквар “ како дел од акција „Да ги заштитиме децата во сообраќајот“ во соработка со Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата, МВР, МОН, МТСП и општините...