Monthly Archive: March 2016

0

Билтен бр.4-2016

Билтенот бр.4 на Општина Чешиново-Облешево можете да го погледнете на следниот линк. Завршена  изградбата на  потпорниот ѕид на Ободниот канал во  с. Спанчево Работилница на Македонско женско лоби во Чешиново-Облешево Промоција на книгата „Село Чифлик “ од Славица Цветкова Работилници...

0

Завршена изградбата на потпорниот ѕид во с.Спанчево

Општина Чешиново-Облешево кон средината на месец февруари започна со работа за изградба на потпорен ѕид над Ободниот канал во с. Спанчево (2-ра фаза). Ободниот канал во с. Спанчево се наоѓа во непосредна близина на основното училиште во Спанчево. Овој канал...

0

Промоцијата на книгата „Село Чифлик “ од Славица Цветкова

Денес со почеток од 13:00 часот во салата за состаноци на општина Чешиново-Облешево во Облешево се одржа промоцијата на книгата „Село Чифлик “ од Славица Цветкова. Општинската салата за состаноци беше претесна да ги собере сите љубители на убавиот пишан...

0

Работилница за изработка на мартинки

Во период од 29.02 до 01.03.2016г. , во основните училишта во општина Чешиново-Облешево се организираше работилница за изработка на Мартинки . Во работилницата учествуваа учениците од IV, V и VI одд. , од двете основни училишта ОУ„Климент Охридски“ Облешево и...

0

Работилница на Македонско женско лоби во Чешиново-Облешево

Македонско женско лоби подржано од Амбасадата на Обединетото Кралство во Македонија спроведува проект „Зајакнување на жените и девојчињата за зачувување на мирот и градење доверба” во кој учествува и општина Чешиново -Облешево. Проектот има за цел да придонесе за развивање...