Daily Archive: February 15, 2016

0

Св. Трифун – Кучичино 2016

Со симболично закројување на лозовите насади и верска литургија и оваа година Кучичино ја продолжија традицијата и на свој начин го одбележаа и прославија празникот св. Трифун, заштитникот на лозјата. Лозарите од источните лозја во Кучичино со овогодишните кумови и...

0

Хортикултурно уредување во с.Соколарци

Општина Чешиново-Облешево продолжува со реализација на проектот за изградба на Хортикултурно уредување за 11 населени места од општината . Со досегашните градежни активности завршени се хортикултурните уредувања во село Уларци и Чешиново . Моментално започнати се градежните активности за изградба...