Monthly Archive: February 2016

0

Промоција на монографијата „Селото Чифлик Општина Чешиново-Облешево“

Општина Чешиново-Облешево Ве поканува на промоција на монографијата „Селото Чифлик“ од Славица Цветкова , која ќе се одржи на ден 02.03.2016г. (среда) во 13:00 часот во салата за состаноци на општина Чешиново-Облешево во с.Облешево.

0

Дефинирање на приоритетни услуги од социјалната сфера – Портал „moja-opstina.mk”

Со цел за подобро информирање на граѓаните на Општина Чешиново-Облешево за програмата Општинско-корисна работа, создаден е порталот www.moja-opstina.mk. На овој портал сите граѓани ќе можат да ги изберат приоритетните услуги од социјалната сфера, кои сметаат дека се најпотребни. На овој...

0

Билтен бр.3-2016

Билтенот бр.3-2016 можете да го погледнете на следниот линк. -Награден конкурс за избор на најдобра фотографија на тема „Бел штрк“ -Проект „Превенција од никотиноманија“ во основните училиште во општина Чешиново -Облешево -Привршуваат активностите за изградба на потпорен ѕид на Ободниот...

0

Предавање на тема „Превенција од никотиноманија“ во основните училиштa

Општина Чешиново-Облешево во соработка со претставници од Одделението за превенција при СВР Штип , започна со спроведување на проект на тема „Превенција од Никотиноманија“ во основните училиште на територијата на општина Чешиново-Облешево. Овој проект започна со иплеменцација од Јануари 2016...

0

Билтен бр.2-2016

Билтенот бр.2-2016 на Општина Чешиново-Облешево можете да го погледнете на следниот линк

1

Потпорен ѕид на Ободниот канал во Спанчево(2-ра фаза)

Општина Чешиново-Облешево започна со Изработка на потпорен ѕид над Ободниот канал во с. Спанчево (2-ра фаза). Ободниот канал во с. Спанчево се наоѓа во непосредна близина на училиштето. Потпорниот ѕид ќе биде изграден со должина од 40метри и висина од 2...

0

Св. Трифун – Кучичино 2016

Со симболично закројување на лозовите насади и верска литургија и оваа година Кучичино ја продолжија традицијата и на свој начин го одбележаа и прославија празникот св. Трифун, заштитникот на лозјата. Лозарите од источните лозја во Кучичино со овогодишните кумови и...

0

Хортикултурно уредување во с.Соколарци

Општина Чешиново-Облешево продолжува со реализација на проектот за изградба на Хортикултурно уредување за 11 населени места од општината . Со досегашните градежни активности завршени се хортикултурните уредувања во село Уларци и Чешиново . Моментално започнати се градежните активности за изградба...

0

Повеќенаменското игралиште во Облешево во завршна фаза

Во завршна фаза е изградбата на Повеќенаменското спортско игралиште во Облешево . Оваа недела започнато е со оградување на веќе асфалтираниот теренот со транспарентна жичана ограда висока шест метри. Димензиите на ова игралиште се 42.10/25.10 м. Повеќенаменското спортско игралиште во...