Monthly Archive: December 2015

0

Билтен бр.40

Билтенот број 40 можете да го погледнете на следниот линк -Усвоен буџетот на Општина Чешиново-Облешево за 2016 година -Хортикултурно уредување во Уларци -Новогодишни пакетчиња за најмладите

0

Честитка од градоначалникот Костадин Личков по повод новогодишните и божиќните празници

Почитувани, Ми претставува особена чест и задоволство од мое лично име, и од името на општинската администрација да ви ги честитам претстојните новогодишни и божиќни празници. Во изминатата година напорно работевме на реализација на повеќе проекти се со цел за...

0

Новогодишни пакетчиња за најмладите

По повод претстојните новогодишни и божиќни празници, традиционално и оваа година Градоначалникот на општина Чешиново-Облешево Костадин Личков беше во посета на градинките и основните училишта од општината . На најмладите односно на дечињата од градинките и првооделенчињата лично им посака...

0

Хортикултурно уредување во с.Уларци

Во тек се градежни активности за изградба на Хортикултурно уредување во с.Уларци. Во основа тоа претставува уредување на централниот дел на с.Уларци каде се работи на поплочување на простор од вкупно 35м2 кој ќе биде уреден со зелена површина како...

0

Билтен бр.39

Билтенот број 39 можете да го погледнете на следниот линк. -Повик до даночните обврзници -Започна санирање на банкините на патен правец Чешиново-Соколарци -Продолжуваат активностите за поставување на информативни табли во општина Чешиново-Облешево -Објава за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република...

0

Трибина во склоп на кампањата „Промоција на мали бизниси“

Денес, 18.12.2015 година во салата за состаноци во Општина Чешиново-Облешево се одржа трибина во склоп на кампањата „Промоција на мали бизниси – да одгледуваме повеќе пченка со можност за наводнување преку системот капка по капка“. На трибината беа претставени можностите...

0

Редовна теренска посета

Денес градоначалникот Костадин Личков и пратенците од Третата изборна единица Г-н Трајче Димков и Г-н Иван Иванов остварија редовна теренска посета на неколку населени места од општина Чешиново-Облешево. При посетата беше разговарано со жителите за нивните проблеми со кои се...

0

Билтен бр.38

Билтенот бр.38 на Општина Чешиново-Облешево за 2015 година можете да го погледнете на следниот линк. Продолжен рокот за легализација О Б Ј А В А БР. 1 За отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Македонија по пат на електронско јавно...

0

Повик до сите даночни обврзници во Општина Чешиново-Облешево

ОПШТИНА ЧЕШИНОВО – ОБЛЕШЕВО ОБЛЕШЕВО 17.12.2015 год. П О В И К Се повикуваат сите граѓани даночни обрзници на Општината Чешиново – Облешево кои се сопственици и корисници на куќи /деловни згради /гаражи кои се обврзници по основ на Данок...