„Богојавление-Водици 2017“

Posted By on January 20, 2017

Денес,во сите Христијански храмови во општина Чешиново-Облешево се одржа утрешна богослужба за големиот христијански празник Богојавление-Водици каде што присуствуваше и градоначалникот Костадин Личков. Традиционално и оваа година во нашата општина на шест места се одржа христијанскиот чин на осветување на водите и фрлање на светиот крст. И оваа година општина Чешиново-Облешево обезбеди скромни подароци за најсреќните. Најголема среќа меѓу сите што скокаа по крстот во осветените води на река Брегалница кај с.Теранци имаше Саше Крстев од с.Теранци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *