Бесплатен летен одмор за најдобрите ученици

Posted By on June 22, 2016

За прв пат оваа година со средства издвоени од Буџетот на локалната самоуправа, најдобрите дваесет ученици од ООУ„Климент Охридски“ и ООУ„Страшо Пинџур “ од општина Чешиново-Облешево ќе заминат на летен одмор во Дојран .
Денес, во просториите на Општина Чешиново-Облешево, градоначалникот Костадин Личков, одржа прием за најдобрите ученици и првенците на генерацијата од основните училишта на територијата на локалната самоуправа. Станува збор за учениците кои се покажале на многу држави натпревари и со својот успех придонесоа за афирмација на општината .
Градоначалникот Личков ги пофали учениците за постигнатиот успех, истакнувајќи дека само со вложен труд во себе, упорност и со постојано учење можат да напредуваат во животот, и им посака многу успех во понатамошното учењето.
Оваа активност се спроведува со цел за поголема мотивираност кај учениците за постигање на многу успеси во учењето.

13524477_563245577212715_2114353808968743559_n (1)

13445675_563245747212698_7075164279505817932_n 13445766_563245737212699_776733488012986282_n 13466128_563245927212680_1883091224598117742_n 13494944_563245493879390_937946949686248326_n 13516153_563245933879346_7992232022725957534_n  13528819_563245447212728_5991747439550103543_n 13528887_563245877212685_978537763241696827_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *